Löss

"Utrota-lössen-helg".
Det är något de kör med här på skolorna i Öllsjö med jämna mellanrum och då uppmanas man att under en helg luskamma sina barn för att ev. upptäcka och kunna behandla sina barn (och ev. sig själv) mot löss.
Ska väl villigt erkänna att vi i familjen Olofsson inte är världens bästa på att komma i håg dessa helger trots alla påminnelselappar från skolsköterskan *oups*

I helgen var det tydligen dags men det hade vi ju glömt bort. Ellen kom hem idag med stora pekfingret och sa att "-fröken hade minsann sagt att.....!"
Jaja, fy på oss!

Frågade henne om det kliade i huvudet men det tyckte hon inte - räcker inte det? *haha*
Nej, vi får väl kamma igenom håret ikväll då......
För min del räcker det att någon pratar om löss eller loppor så börjar det klia automatiskt på mig *örk*

Kommer ihåg när jag var barn och vi i familjen var uppe på semester i Stockholm. Vi var på Vasa-museét men jag fick gå ut eftersom jag blev yr av den varma, kvalmiga luften där inne.
La mig med huvudet i mammas knä och då upptäcker hon plötsligt små rörliga kryp som kryper på hennes tröja som hon lagt ut under mitt huvud!!! Isch - löss!!!!
Även lössen mådde tydligen dåligt av den varma, kvava luften och ville inte stanna kvar bland mitt hår.
 
Mamma tyckte detta var jättehemskt och det blev till att avlusa hela familjen...... vet att jag kände mig som Madicken då (när hon blev avlusad).
Hade långt hår... ända ner till svanken... mamma bad flera gånger om att vi skulle klippa av det för att underlätta lus-utrotningen... men icke!!! Lagom till att lössen försvunnit så klippte jag mig kort *haha*


Storleken på vuxna löss jämfört med ett mynt.
Källa: National pediculosis association


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0