Hundutställning i Tvååker

När väckarklockan ringde tidigt i morse (typ vid kvart i fem) så kändes det som om jag precis somnat. Ville inte alls stiga upp men det var jag ju tvungen till eftersom jag skulle bli hämtad kl. 06.00 av Tina.

Vi susade fram på vägarna och var uppe i Tvååker i god tid. Hade med mig mitt lilla strandtält och hittade en perfekt plats precis bredvid Tanja, Margret & Tage. Tanja hade med sig sitt rosa lyxtält som var så stort så stort. Funderade snabbt på om jag verkligen skulle smälla upp mitt lilla ljusblåa strandtält. Det skulle se ut som en liten mygga i jämförelse med denna gigantiska rosa sak. Men eftersom jag nu tagit med det så var det ju klart att det skulle användas..... ;-)
Det såg inte riktigt klokt ut med dessa två bredvid varandra *hahaha*
Tror att Tanja förevigade detta med sin kamera och hoppas att hon kan skicka en bild till mig så att jag kan visa er hur det såg ut. :-)

Jaja, tältet funkade bra och Basti gick mellan sin tygbur och sitt strandtält. Han gillade att få vandra och själv välja var han skulle vara.

Hur gick det då?

Jo, vi hade en domare som kom från Belgien och bara pratade franska. Hon skrev själv sina kritiklappar (undrar egentligen varför det var två ringsekreterare där?) och tog väldigt lång tid på sig att granska hundarna. Efter 2 timmar hade hon bara hunnit med 17 hundar *suck*
Tina som var beredd att fara som en virvelvind mellan ringarna (hon visade både irländska och Gordonsettrar) kunde ta det lugnt eftersom vår ring drog ut på tiden.

Domaren pratade ingen engelska och därför uppstod en del språkförvirringar. Dessutom hade hon egna ideér om hur hundarna (bl.a. settrarna) skulle visas upp. Man kan väl säga som så att inget var som det brukade.
När jag drog bak bakbenen för att ställa Basti snyggt visade hon tydligt att hon inte alls samtyckte utan ville snarare att han skulle stå "vanligt". Hon kommenterade sådana saker som majoriteten av domarna annars brukar ta upp som positiva egenskaper...... lite för mycket päls där bak....... för mycket vinklar där bak (?!?!). Hon pekade på huvudet och visade att det var perfekt "magnific, excellent" och gjorde likadant när hon tog i pälsen. Men sen fick vi pekfingret när hon pekade på bakbensvinklarna *suck*. Ja, dessa domare......!

Basti blev 2bhkl med CK och R-CACIB.
Dogge blev 1bhkl med CK och CACIB och sen dessutom BIR!!! Jättegrattis Tanja!!! :-)
Astrid (som visades av Helena) blev 2btkl med CK och CACIB
Svea blev 1btkl med CK och sedan också BIM (tyvärr fortfarande för ung för att få CACIB.... men lita på att det kommer)
Alltså gick det väldigt bra för alla våra hundar! :-D

Håller nu tummarna för Margret, Tage och Tanja imorgon då de stannar kvar och ska ställa även under morgondagen. LYCKA TILL!!!!

Det är alltid lika kul att träffa dessa underbara hundvänner som man lärt känna tack vare sin hund. Man sitter där och snackar om ditt & datt och får en och annan idé eller tips om något. Idag "fiskade" jag lite efter trimningstips då jag tänkt öva på Basti nu i sommar - vi ska ju inte på fler utställningar.
Har fått många värdefulla tips av Margret och idag kompletterade Helena med några nya "bra-att-tänka-på". Ser fram emot att få sätta igång och prova *hehe*

Börge och Gull-Britt var också i Tvååker med både Chivas och Whiskey. Alltid lika kul att få träffa dessa härligt positiva människor :-)
Tack för glassen! :-)

Kommentarer
Postat av: Tanja

Tack så jätte mycket gumman. Vilken helg det blev för våra flickor och pojkar. Man kan inte annat vara än STOLT. Jo vi hade en domare som man inte visste om man skulle skratta åt eller vilja klippa till. Jag kan fortfarande se din min du gav mig när du var tvungen att putta in Bastis bakben in under honom för att dölja hans snygga bakbensvinklar. Jag vill lova dig att jag har foto på ditt tält. Jag har från när du monterar och när det är klart, en hel del bilder faktiskt :-) Visst ska du få dom. Jag tror dessutom att jag har andra bilder också inom kort från när du ställer. Fick en underbar kontakt från en ny tjej som gärna får vara med i vårt gäng och hon fotade och lovade skicka bilder till mig.

Sist men inte minst, ett stort grattis till ert resultat i ringen. Inte minst ett CACIB som läggs till handlingarna.

Kram på dig

2010-07-11 @ 13:25:40
URL: http://www.kezodouglas.se
Postat av: Pilla

Tack vännen!

R-CACIB blev det. Det var ju Dogge som fick CACIB, eller hur? ;)



Mitt lilla tält måste ha sett helt malplacerat ut bredvid ditt gigantiska hahaha

2010-07-11 @ 20:09:50
URL: http://pillao.blogg.se/
Postat av: Helena Johansson

Blev ju superresultat trots "snygg" uppställning ;-)Och det såg ut som Basti gillade ditt lösa koppel:-)

2010-07-11 @ 21:44:53
URL: http://www.jaquilines.se
Postat av: Alice

Vad betyder det där de blev? Alltså att tex. Basti blev "2bhkl med CK och R-CACIB".

2010-07-14 @ 22:30:20
URL: http://alice-blogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0