Nyårslöfte - klara du att hålla dina?

Snart är det nyårsafton och då kommer många att avge nyårslöften som de då (efter X antal glas bubbel och kanske lite annat smått & gott) tycker är högst rimligt och OK. Dagen efter inser de att de kanske överdrivit lite med sina löften och kanske inte alls tycker att det var så bra som det lät kvällen innan.

Ett exempel är min egen son. Förra nyårsafton gav han löftet om att ge sin mamma 5 pussar varje dag. WOW!!! Det tyckte jag lät som ett MYCKET rimligt och bra löfte. Ett löfte som absolut skulle kunna hållas ..... med lite vilja i alla fall ;-)
Sonen tyckte kanske inte riktigt detsamma. Han insåg redan dagen efter att han nog tagit i lite för mycket och undrade om man inte kunde ändra till 1 puss om dagen.....? Nix, det kunde man ju inte, eller hur?!
Han förstod efter en månad att han nog inte insett vidden av det löfte han lovat och att han nog inte riktigt varit vid sina sinnens fulla bruk.... *skratt* Visserligen höll han sig till alkoholfria drycker hela kvällen men en 5-åring är kanske inte riktigt vid sina sinnens fulla bruk mitt i natten? *hahaha*

Efter två månader bröt han löftet och kommer nog att akta sig för att lova för mycket denna nyårsafton. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0