Man skulle inte visa sina "bröst"

Sitter och tittar på en dokumentär som handlar om unga tjejer som vill skönhetsoperera sig. Jag kommer på mig själv med att sitta och gapa hela tiden och liksom tappa hakan.......
Det är barn och ungdomar som anser sig vara "mindre värda" för att de inte ser likadana ut som "medel-Svensson". Det handlar om acceptans från omvärlden men också för egen del.

Personligen tycker jag att de är alldeles för unga. Det är stor skillnad på om det är en nödvändig operation. Men att göra det endast för att man vill ha större bröst..... nja, jag vet inte. Inte när man är så ung.

Det där med att "se ut som alla andra" och vad omvärlden ska tycka är tufft att klara av att stå emot. Redan i tidig ålder påverkas barnen.

Jag kommer ihåg en gång när Ellen gick på dagis och helt plötsligt blev det stora diskussioner på morgnarna om vad hon skulle ha på sig. Hon var helt besatt av att hon skulle ha linne under sina tröjor. Vid denna tidpunkt var det vinter och alla linnen var undanlagda. Även om vi hade haft linnen framme så skulle hon aldrig fått ha dem. Jag fattade inte vad det handlade om.....
Efter några dagar kröp det fram.

Det visade sig att några flickor på dagis hade berättat att man inte fick visa sina "bröst" utan man var tvungen att ha på sig en top/linne under sin vanliga tröja. Detta kom från en tjej som hade en äldre syster som gick i skolan.
Jag kunde knappt tro det!!!
Blev både förbannad och förtvivlad.......
De var bara 5 år gamla.


Kommentarer
Postat av: Daniella

Det är verkligen hemskt med idealen idag! Mest att det verkligen kryper ner i åldrarna!

2009-02-16 @ 23:21:56
URL: http://deniella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0