Cykla till jobbet

Sent på kvällen när man halvligger i soffan och allt känns perfekt... tja, då kan man lätt bli lite kaxig och t.o.m. ta sig lite vatten över huvud.
Jag hann påbörja en mening och bet mig själv i tungan när jag hörde mig själv säga det jag sa:

"- Tja, man kanske skulle kunna cykla till jobbet imorgon."

Va fasiken är det jag säger??!!
Martin är precis som småglyttar - ibland hör han ingenting och ibland verkar han vara utrustad med superhörsel! Naturligtvis var det superhörsel denna gång.
Han var väldigt villig till att pumpa min cykel och se till att den var fix & färdig inför cykelturen idag. Andra saker man vill ha gjorda får man ibland tjata sig blå och grön om. Det behövdes alltså inte denna gång.

När man då inser vad man gett sig in i så försöker jag forma förutsättningarna därefter - om det blåste mer än 5 m/s enligt Klart.se (väderlöeksprognos) så skulle det vara en giltig orsak till att få ta bussen. Skitbra, tänkte jag, eftersom det ALLTID brukar blåsa. Trycker på appen på min Iphone och vad visar då prognosen? Jo.... typ 1 m/s!!!! What???
Inte ens en ynka regndroppe skulle det falla! :-(

Nä, så det vara bara till att krypa till korset i morse och packa cykelkorgen. Tanken slog mig att jag faktiskt skulle kunna cykla en hållplats och sedan "gömma" cykeln där i närheten och ta bussen till jobbet. Men när man väl satt där på den obekväma sadeln och vädret var perfekt för en morgoncykeltur.... ja, då blev det att man fortsatte att trampa på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0