Blåa tussar i näsan

Idag hade Erik tid på sjukhuset för att kolla hans näsa - ni vet med allt näsblod... (se tidigare inlägg).
Eftersom ingen har kunnat svara mig på om det skulle etsas idag eller om det bara skulle kollas så visste jag inte heller vad jag skulle förbereda Erik inför.
In i det sista önskade han att det bara var "prat" idag och att vi skulle boka en ny tid - men icke så nicke! En snabb titt i vardera näsborre och sedan stack de upp två indränkta bomullstussar som var alldeles blå. Det var bedövningen... Erik gillade inte alls det och dessutom fick jag i uppdrag att trycka på hans lilla näsa då och då för att se till att bedövningen verkligen nådde överallt. Under tiden som det verkade så fick vi vänta ute i väntsalen.

Erik var jätteorolig och lite ledsen och dessutom irriterade nog de där tussarna för han nös stup i kvarten. Jag blev mest nervös över att han skulle nysa ut någon av tussarna.... det hade varit en syn! :-)
Däremot så verkade de vandra åt andra hållet för den ena tussen försvann upp i näsborren och jag kunde inte se den... *lugn Pernilla lugn...*. Ingen panik - jag menar, är man på en öron-, näsa, halsavdelning så vore det ju konstigt om de inte skulle kunna få ut den där tussen på något sätt...

Doktorn plockade ut de blå tussarna och jag räknade noga - de var två! :-) Sedan skulle det etsas och det gick ganska snabbt. Sved gjorde det nog litegrann men de tryckte snabbt upp nya tussar indränkta i olja...  och sedan var vi klara!

Jag hade lovat Erik innan vi kom till sjukhuset att vi skulle äta lunch på Mc Donalds efteråt - tydligen är det något mammor & pappor lovar sina ban när de är på sjukhus för vi träffade flera barn som varit inne och träffat doktorn och när de kom ut så säger mammorna "-Nuuu var du duktig! Ska vi köra till Mc Donalds nu då?"

Jag började undra om det räknas som en muta? I så fall är jag definitivt en mutande mamma! Jag råkade dessutom lova Erik (observera att detta var i en svag sekund när han grät som mest!) att vi skulle och åka och köpa ett stort paket med Pokémon-kort på BR..... *oups*. Egentligen är det inte riktigt likt mig!

Mc Donalds blev det i alla fall men Pokémon-korten ska vi köpa senare i eftermiddag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0