Hemliga gener?

Sitter här vid datorn och har MASSOR av jobb framför mig men vad vore jobbet utan pauser??!!;-) Just nu tar jag en välbehövlig och väl värd paus och loggar in mig på bloggen istället - för detta, mina vänner, är min återhämtning (som vissa så fint kallar det). Kalla det vad ni vill men för mig är det avkoppling... :-)

Har funderat lite på en sak som doktorn frågade mig idag precis innan de skulle börja greja med Eriks näsa...
Han undrade om det fanns några ärftliga allergier eller andra ärftliga sjukdomar...
Jaaa, vad ska man svara? Den frågan har jag ofta fått vid t.ex. läkarbesök men då har det känts helt naturligt att svara att jag är adopterad och inte vet mina ärftliga anlag.

Nu riktades frågan mot Erik och helt plötsligt går det upp ett Liljeholmens för mig om att det inte bara är mina och Martins gener som lillkillen har i sig utan naturligtvis de "hemliga" som jag också har gett honom. Vem vet vad jag har gett och fört vidare till honom?!
Märklig känsla... hrmm.... jag svarade i alla fall att det inte fanns några ärftliga sjukdomar... men det vet jag ju inte säkert.

Den här "ärftlighets-frågan/hemligheten" kommer aldrig att ta slut utan den kommer att finnas där lite suddig i bakgrunden och kliver fram i vissa situationer som denna idag...
Jag kommer aldrig att få svar på mina frågor om vad jag har för gener i mig så länge de inte hittar några släktingar i Korea vilket i sin tur är som att leta efter en nål i en höstack!
För min del spelar det ingen som helst roll vad jag har ärvt - jag har kommit fram till att det känns skönare (för mig) att inte veta om det ev. finns någon ärftlig, farlig sjukdom i släkten. Men nu, när det gäller mina egna barn så kommer denna frågan i ett annat ljus - kanske hade det inte varit så dumt att veta i alla fall - för deras skull?

Usch vad djupt detta blev... det var inte meningen.... men som sagt, här skrivs det om allt som berört mig på ett eller annat sätt - allt mellan himmel & jord!


Korten som skickades till mamma & pappa innan jag skulle adopteras. Redan här kan man se min "tänkarpanna" :-)


Min journal på Social Welfare Society i Korea.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0