Någon mer som har en spontan-önskelista?

Försöker lägga in små (men väl riktade) "hintar" om att jag verkligen vill ha en digitalsystemkamera. Undrar om Martin har uppfattat signalerna? Många gånger kan man använda taktiken "-jag behöver..." men det känns inte riktigt som att den repliken är användbar i detta fallet. Någon som har en annan replik eller argument för en sådan dyr "leksak" så går det bra att skicka den till mig ;-)  
Jag har en "spontan-önskelista" d.v.s. en önskelista där jag skriver upp saker som går bra att köpa till mig rent spontant (om någon nu är på det humöret :-)  ) Denna önskelista förändras ju hela tiden då mina prioriteringar förändras och ibland struntar jag helt enkelt i att vänta så då köper jag sakerna till mig själv istället! På listan står just nu bl.a. DIGITALSYSTEMKAMERA och ett särskilt halsband från Thomas Sabo. Längre ner på listan kan man hitta enklare saker som t.ex. brödkorg m.m. Ville bara påpeka detta så att ni inte tror att det bara finns dyra saker på listan ;-)

Härligt höstväder idag så jag tog med kameran på hundrundan i Åhus. Tänkte försöka föreviga vovvarna men det är ju lättare sagt än gjort - de rör ju sig i stort sett hela tiden... Lyckades dock fånga dem på några kort...


                                  Ha...! Jag fick dig på kort - och då menar jag inte Basti!


                                                                                                       Utslagen hjälte...


                                                                                                                             Wille


                                                                                                               Mac & Miller


                                                                             fr. v.  Miller, Basti, Wille och Mac

I dag hade jag lovat Ellen att vi skulle åka till Eko för att fixa utklädnad till Halloweendiscot på tisdag. Förra årets utstyrsel har hon redan vuxit ifrån.
Jag är ingen sy- och pysselmamma som har tusen ideér och är så där kreativ och påhittig ut i fingerspetsarna. Hade gärna velat vara sådan men det är bara att inse sina begränsningar. Ibland påpekar Ellen att andras mammor "brukar" göra si och så och på deras barns utstyrsel ser man att det lagts ner otaliga timmars arbete - hur skulle jag då hinna blogga ;-) ?! Det är i dessa lägen som jag kör mitt mantra i huvudet - "jag har andra goda sidor - man kan inte vara bra på allt!!!" - och då lugnar jag mig lite.
T.o.m. personalen på Eko blev engagerad i våra förberedelser och kom med tips av olika svårighetsgrad - vissa gick bort direkt för de krävde jobbiga förberedelser och det gillar vi inte! En kundvänlig personal tipsade mig om att jag bara kunde pudra Ellen vit i ansiktet och rita lite röda streck (=blodspår) i ansiktet. Detta tyckte jag lät lagom avancerat och fick mig att tända till men på Ellen kunde jag se att detta inte var något alternativ som överhuvudtaget skulle diskuteras... 
Tillslut kunde vi i alla fall enas och vi inhandlade diverse attiraljer. Det färdiga resultatet får ni se på tisdag... men här kommer ett smakprov...


                                                                                                            Häxan Ellen...


                                                                My redhead princess :-)

Barnen hade med sig egna pengar till Eko ifall de hittade något. Det där ordet "ifall" kan vi lika gärna stryka för tar de med sig pengar är det detsamma som att det ska handlas något. Ellen har födelsedagspengar kvar så hon slog på stort och köpte den senaste versionen av Tamagotchi och Erik (som endast tog med sig 30 kr) tyckte att affären var väldigt dyr eftersom man knappt fick något för den summan - vilket är helt riktigt observerat! Det slutade med Pokemonkort och alla var nöjda!

På hemvägen svängde vi inom morfar & Ingrid (d.v.s. pappa & Ingrid). Det blev fika och Ellen & Erik kunde demonstrera sina inköp. Åt jättegod vaniljglass som jag verkligen kan rekommendera - inköpt på Lidl.

I kväll är det filmkväll (även om det är söndag) och det är Martin som ska låna film idag. Det är alltid ett osäkert kort att låta honom ha det ansvaret eftersom man aldrig vet vad han kommer hem med. Får han välja blir det oftast svenska filmer. Det är inte vad jag väljer i första hand... Jag och Per (som är vår trogne filmkompis) gillar oftast samma typer av film och det är också vi som ser hela filmerna, d.v.s. från start till slut. En viss Martin somnar alltid efter halva filmen och vaknar lagom till slutet...
Idag hade dock Martin fått "order" om vilken film han skulle hyra (Ironman) så idag fanns det inget utrymme för egna initiativ ;-)


Kommentarer
Postat av: Tanja

Hejsan gumman! Du är verkligen flitig med att skriva i din blogg. Inte nog med det, du är duktig på att lägga ut mycket bilder som jag måste säga är kanonbra. Du som är sugen på systemkamera så finns det billigare varianter än den jag drog till med. Men det är ju dock några tusenlappar ändå som ska slängas fram. Sen ska du ju även ha objektiv.Jag själv är ute efter ett nytt så det är ytterligare ca 10.000:- till. Jag hjälper dig gärna om råd om det skulle bli så att du lyckas övertala "James".

Kram Tanja

2008-10-20 @ 13:45:35
URL: http://www.kezodouglas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0