Jag kom ihåg hur tvättmaskinen fungerade!

Idag har jag gjort mig själv ganska förvånad och imponerad genom att stoppa in en maskin tvätt :-P !!! Ja, hör och häpna men nu är maskin nr. 3(!) igång och jag lever fortfarande...*ler*  Vem vet, det kan kanske bli en vana? Nu vet jag att en del av er skakar på huvudet och himlar med ögonen samtidigt som ni tänker "-förmodligen!"  Ni som gjorde det - ni känner mig väl :-)  ! Nja, att detta skulle bli en vana är nog att överdriva men det känns bra att göra det då och då så att man vet att man klarar av det ;-)Martin är ju på lägerskola nu någonstans ute i mörka skogen (närmare bestämt i Magnarp men det säger mig egentligen ingenting...) Telefonen har redan hunnit gå varm några gånger då det har varit saker jag inte hittat eller saker jag varit tvungen att fråga om... det är ganska komiskt egentligen men sån här är jag och det bjuder jag på !*skratt*
I morse var jag t.ex. tvungen att ringa och fråga var Eriks fleecejacka och vantar var någonstans... Vissa tycker att detta är ett typiskt "omvända-könsroller-förhållande" medan andra helt enkelt konstaterar att det är ett typiskt "Pilla-Martin-förhållande... :-)

Ellen & Erik blev hämtade av farmor & farfar direkt efter skola/dagis och har tillbringat hela eftermiddagen i Hässleholm. Som alltid när de är där så har det varit full aktivitet utan paus och därför var det inte så konstigt att de stupade i säng i kväll som slagna hjältar. Jag antar att även farmor & farfar stupar i säng senare i kväll :-)...

I kväll frågade Ellen om jag tänkte komma när hon gifte sig. Man kan aldrig veta vilka diskussioner hon vill starta eller var de slutar när hon väl sätter igång. Hon ville härmed bjuda mig och Martin till sitt bröllop ifall hon glömde det senare sa hon. Jag frågade om hon bestämt vem hon skulle gifta sig med? Nej, det hade hon inte (ännu) men mannen skulle vara snäll (det var det viktigaste). Ja, det är väl lika bra att börja spara pengar till bröllopet redan nu... :-)I morgon ska Erik på 5½ års kontroll på BVC och ska även få en spruta. Jag har försökt förbereda honom på detta så att han vet om att det ska ske. Med Ellen var vi tvungna att börja prata om detta en månad i förväg, läsa böcker för henne som handlade om barn som var hos doktorn, vi lekte doktor och patient o.s.v. Men hon har ju också alltid varit en person som behövt tid på sig för att kunna förbereda sig.
Med Erik är det tvärtom. Varenda gång som jag försökt säga detta till honom så har han inte verkat intresserad eller har han börjat prata om något annat. I går när jag gjorde ett "sista ryck" och försökte berätta och förklara så ville han bara diskutera olika smaker på riskakor... Vilka smaker fanns det, vem uppfann dessa smaker, vilken smak var godast ... *suck* Så idag har jag inte ens nämnt att vi ska dit. Han är helt enkelt inte mottaglig eller så tycker han inte att det är något särskilt med det.
Fick höra av Jossan att hon tjuvtränat med Herman och att han fått rita en gubbe (det ska de tydligen göra på besöket). Så i kväll tog jag fram penna och papper och tyckte att vi skulle rita gubbar. Erik började med att rita kullar och gräs och.... en galge!!! Jag hann bli lite nervös... men Ellen har precis lärt honom klassikern "Hänga gubbe" (som de tydligen har gjort i skolan) och då tyckte Erik det gick lika bra att rita en sådan. Till slut ritade han i alla fall en "vanlig gubbe" och jag kunde andas ut!

Till sist - jag har inte bara tvättat idag - jag har bytt glödlampa också :-)  ! Eriks lampa i fönstret gick sönder och jag skulle byta den för att det inte skulle bli beckmörkt på rummet. Men.... var fanns glödlamporna?! Jag lovar att jag  letadet i varenda skrymsle, låda, hylla och skåp men de fnns inte någonstans! Jag vet att vi har lampor... men var? Drog mig för att behöva ringa Martin igen men tillslut fick jag ta luren och slå hans nummer.
Vem lägger glödlampor i en papplåda på högsta hyllan ute i tvättstugan?


Kommentarer
Postat av: Tanja

Jag gör inget annat än skrattar. Du ska vara väldigt glad att Martin inte ska vara borta en längre tid. Detta var 1 dag. Lycka till med de andra 2. Det var väl bara 3 dagar han skulle vara borta?

Kram Tanja

2008-10-13 @ 22:15:59
URL: http://www.kezodouglas.se
Postat av: Magda

När din blogg blir mer känd så kommer Gudrun Schyman att använda den som inlägg i feministdebatten! Ett strålande exempel i hennes ögon skulle jag tro - Martin flår på, fixar och grejar, och du ligger på soffan och tittar på Sitc och knaprar Polly!

Hur som helst ska jag ha denna som vapen att tillgå när maken min klagar på min stökighet!

/ M

Ps. Vi har lamporna i en låda högst upp i tvättstugan... ;-) Ds.

2008-10-14 @ 08:16:22
Postat av: Pernilla

Ja, jag har redan förstått att jag har blivit ett "skräckexempel" i flera mäns ögon men det är sånt jag bjuder på :-)

Jag menar... det måste jag ju eftersom jag öppet skriver om hur vi faktiskt har det men samtidigt hoppas jag att alla förstår att vi båda är fullkomligt nöjda med de roller vi har och att jag faktsikt kan ha mina "goda" stunder jag också... :-)

2008-10-14 @ 08:53:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0