Kala fläckar...?!

Jag försöker experimentera lite med min blogg och ändra utseendet men det går inte så bra :-(   Som ni märkte för någon dag sedan så blev hela bloggen lila(!) och det var som sagt ett experiment... men det är ju ganska bra om man kan fixa tillbaka det om man inte blir nöjd (vilket jag inte blev). Tyvärr var det mycket svårare att "backa" och sidan förblev lila ytterligare en dag. Halvt hysterisk hann jag bli innan jag fick den neutral = vit! Mitt mål är ju inte att ha den vit för alltid utan jag vill ju "designa" den men det lär nog ta sin lilla tid eftersom det är en helt ny värld för mig med alla koder :- S
Som det är nu så kan man i alla fall läsa texten och titta på bilderna utan att distraheras av någon märklig färg som sticker en i ögonen...

Idag var det min tur att ha fika här hemma. Vi är några kollegor som försöker träffas varannan vecka med våra barn och fika tillsammans. Sammanlagt är vi 4 vuxna och 8 barn så det är full rulle! Måste ju erkänna att det blir en del jobbsnack men det kan vara skönt att få prata av sig eftersom man inte hinner det om dagarna. Idag kretsade mycket kring vår personalfest som äger rum i morgon kväll. Klädsel, fördrink, skjuts och mat var några saker som togs upp -  var det jeans eller klänning som gällde? Köra själv eller ta taxi? Var skulle vi träffas innan vi åkte dit?

Att ha fest en fredag kväll kan vara vanskligt (i alla fall för mig) eftersom jag oftast är toktrött på fredagkvällen. Man försöker att inte sätta sig i soffan för tidigt för då är det ett säkert kort på att man snart glider längre och längre ner och tillslut somnar. Vi får väl se hur det slutar i morgon... men vågar inte heller åka hem för tidigt för då kommer min kollega Jessica att ta ton som en terrier och hålla mig kvar ;-)
                                                                                                               
Efter fikan idag var det dags för nästa projekt - Basti skulle trimmas... och detta har jag skjutit upp dag efter dag men nu gick det inte längre. Tina skulle komma hit och hjälpa mig och hon hade hela "artilleriet" med sig - en väska full med hundvårdsredskap :-)
Jag var helt inställd på att raka honom med trimmaskinen och satte igång direkt! Jag vet inte riktigt om jag ska skylla på den dåliga belysningen eller på maskinen eller något annat men hur som helst så började det inte särskilt bra.
Jag tar ett ta med trimmern och Tina skriker till. Hon påpekar att det nu blivit en kal fläck på hans hals men från min vinkel (där jag stod) såg det inte alls så illa ut utan jag tyckte nog att hon överdrev en aning. Så jag fortsatte med maskinen och när vi bytte plats med varandra så såg jag plötsligt vad jag åstadkommit - en kal fläck! Inte alls snyggt och så ska det definitivt inte se ut!!! Min enda räddning är att det är 2 veckor kvar till utställningen och det borde ju ha vuxit ut då, eller?!
Behöver jag säga att jag la trimmern efter det och bara höll mig till saxen? Den kändes mycket säkrare och även om resultatet inte blev det bästa så kan man i alla fall ana att han har en hals nu - alltid något :-)  ! 

Denna händelse får mig att tänka på en annan incident som inträffade för X antal år sedan då jag också höll en trimmaskin i min hand men denna gången skulle den brukas på en människa. Till den maskinen fanns det särskilda tillbehör som man skulle sätta på maskinen för att få den önskvärda längd man ville ha på håret. Om man inte hade något tillbehör alls så var det kalrakning som gällde! Hur som helst så ville min "försökskanin" ha den inställd på 3 mm och det var ju inga problem - tilläggas ska väl att jag hade gjort detta flera gånger tidigare och kände mig ganska säker med maskinen - det var liksom bara att följa skallen så att säga... Men när jag tar det första taget med maskinen upptäcker jag att det blir en kal rand ( ca 5 cm bred och 10 cm lång) mitt på skallen!!! Den känslan jag fick där går inte på något vis att beskriva  men jag ska försöka - tänk er en blandning mellan hysterisk panik och ett mega-fnitteranfall :-)  När sådana här saker inträffar tar min primitiva sida över och jag sjunker ner till en nivå där bara skratt och fnitter existerar - så även den här gången! Min "försökskanin" fattade först ingenting och han kunde ju inte veta att jag glömt sätta på tillbehöret på maskinen. Mellan fnitterattackerna lyckades jag dock berätta och visa honom med en spegel - inget fnitter där inte... ! Haha... :-)  !!!

Martin ska göra ett ryck med träpanelen i helgen och har idag varit och köpt fler brädor och är nu iväg och sågar dem så att vi - jaja, jag vet - han kan sätta upp dem i helgen.

Ellen ska på disco i morgon kväll tillsammans med en klasskompis. När jag har frågat henne vem hon ska gå dit med så har hon hela tiden sagt att hon bara tänker gå dit och att hon alltid träffar någon hon känner. Nu tänker jag säga en klassiker "-på min tid..." när jag gick på disco så bestämde man i förväg vem man skulle gå med. Tydligen har detta fenomen förändrats och egentligen borde jag väl bara vara glad att hon har så mycket självförtroende och trygghet i sig själv att det inte bekommer henne att hon inte vet om hon kommer att känna någon där eller ej. Men nu har i alla fall mamma Pernilla varit i farten och påverkat henne att ringa och fråga några. Det visade sig att flera mammor tänkte som jag (skönt) och nu har då Ellen och en kompis bestämt att de ska gå dit tillsammans ;-)  Känner jag min dotter rätt så är det inte samma person hon går dit med som hon kommer att tillbringa tiden med där... hon har alltid varit väldigt "fri" av sig när det gäller kompisar och låter sig inte påverkas så lätt.
Något som är positivt (för mig) är att jag inte kommer att vara hemma när det ska diskuteras "disco-klädsel" och skor... den debatten får Martin ta i morgon för då sitter jag och dricker en drink hemma hos min kollega :-)

Mojito Highball... är det en sådan vi ska dricka i morgon Sofie?


Kommentarer
Postat av: Sofie

Precis en sån, undra om de har såna glas på Kvantum?Vad hände med trimmerkillen sen? Berätta imorgon!

Som vanligt är du den roligaste jag känner, minns du fredagkvällen på Modesto då;-) Hon somnade...

Godnatt!

2008-10-16 @ 21:46:59
Postat av: Josefine

Elina är likadan som Ellen, kan mycket väl gå på disco ensam och träffa någon där.Det är starkt tycker jag. Jag vet att flickorna pratade om att gå dit tillsammans, men Elina kom på att hon var bjuden på pyjamasparty imorgon. Så inget disco för henne.

Ps. Pernilla duken är jättefin!;) Elina har berättat att det var hon som sagt att det såg ut som hundhår(jag fick en känsla av att det var hon som sagt det, så jag var tvungen att fråga). Men du vet hur glad hon är för djur, hon hade nog gärna haft en duk av hund eller kaninhår ;). Så ta det som en komplimang och behåll duken ;) =-)DS. Hoppas att ni får kul imorgon!

2008-10-16 @ 22:43:06
Postat av: Tanja

Gud vad skönt att det inte bara är jag som har lekt rövare med trimmern. Även jag har trimmat Kezo alldeles för kort men det hann växa ut. Även jag har trimmat en man alldeles för kort. Jag kan erkänna att jag inte fick samma gensvar från honom som jag fick av Kezo. Eller det fick jag kanske, båda var glada när det var över och sprang därifrån.

Kram Tanja

2008-10-16 @ 23:09:52
URL: http://www.kezodouglas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0