Tungt ansvar..!

Nej, ingen skumtomte-lycka på Maxi heller... :-(    Martin har kommit hem från sin raggar-runda bland Kristianstads kvällsöppna affärer utan någon framgång... Hade dock inhandlat en flaska julmust och en påse Polly som substitut.

Barnen har somnat men Erik var mycket orolig över hur hans Tamagotchi skulle klara sig nu ikväll när han inte var vaken och kunde ta hand om den. För er som inte vet så är Tamagotchi ett litet elektroniskt husdjur som man ska ta ansvar över och sköta om på alla möjliga sätt. Man ska se till att den får mat, stimulera/sysselsätta den, ta hand om den ifall den blir sjuk o.s.v. De senaste dagarna har dessa Tamagotchis blivit värsta "inneflugan" här hemma hos barnen Olofsson! Man kan höra dessa pip och ljud överallt i huset och det innebär att Tamagotchin behöver något. Speciellt Erik går omkring och bär på sitt lilla "djur" hela dagarna från det att han vaknar tills han går och lägger sig. Han skulle egentligen döpa den till Villiam men upptäckte försent att det inte fick plats så många bokstäver så det blev "Villi". Ännu värre var det sedan när han upptäckte att Villi var en flicka!!! *fniss* 
Gränsen går vid matbordet - det är en Tamagotchi-fri zon. Ikväll pep det från Villi (som tydligen hade bajsat) och Erik blir som värsta hönsmamman - "-Jag måste ta hand om min Tamagotchi för annars utvecklas den inte!" För så är det - om man sköter om sitt lilla skötebarn så utvecklas den till hela tiden och det handar ju om att hålla detta elektroniska djur vid liv och välmående så länge som möjligt...*suck*  
Oftast funkar det så att de somnar på kvällen och sover hela natten (inga vaknätter här inte ;-)  ) Men nu har det ju blivit vintertid och de små "djuren" har väl inte riktigt ställt om sig så när det var dags för sängen så hade Villi fortfarande inte somnat - ojojoj! Det var då jag lovade att ta hand om Villi ikväll och sköta om honom tills han somnade. Erik visste inte riktigt  om han kunde lita på mig men gav med sig till slut.
Frågan är bara - när tänker den lille skiten (=Villi)  somna?!
Finns dock pausknapp... :-)

Fortsätt mysa...

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Jag kan glädja dig med att skumtomtar finns i godisaffären på V.storgatan i stan (iallafall de stora). Hoppas att du hittar.

2008-10-27 @ 06:08:25
Postat av: Pilla

Tusen tack för tipset! Jag ska ju som sagt in till stan för att äta luch idag - då kan man ju svänga inom ;)

2008-10-27 @ 07:06:53
Postat av: Magda

Du har dåligt inflytande på mig Pilla! Efter din "påminnelse" om dessa söta små varelser - skumtomtarna så hade jag hade också tomte-letar-dag igår! Phu inte ens i Göteborg finns dessa framme ännu. Jag ska faktistk ta och åka en tur till Ikea i veckan för där var de först ut förra året (då tjöt jag till Ola över hela kassahallen "Titta Ola dom säljer skumtomtar" - då "dog" han! Sedan vet jag att Willys säljer dom kartongvis sedan - om det är som förra året... :-)annars ska jag klaga och hota med att inte vara kund där längre!

Lycka till med ditt sunda liv från onsdag!

Jag tänker äta skumtomtar och springa - hoppas att det funkar att minska midjemåttet ändå!

Kramar M

2008-10-27 @ 13:03:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0