Dattar eller bröst?

Idag var det studiedag och barnen skulle tillbringa dagen hos farmor & farfar i Hässleholm. Själv började jag inte förrän 08.30 så redan igår kväll insåg jag att det kanske kunde bli en liten, liten sovmorgon för oss...  förutom för Martin som utan undantag alltid stiger upp 04.30 oavsett om det behövs eller ej. Vad han gör under dessa morgontimmar är det ingen som vet...!?  Hur som helst så blev övriga familjen väckta av James lite senare än vanligt och morgonsysslorna flöt på utan några större problem.
Tempot på morgnarna här hemma är ganska högt och alla vet vad som ska göras och när det ska göras. Detta är väl inarbetat (...efter många repetitioner ;-)    ).
Imorse när vi nått "klä-på-oss-stadiet" och jag och barnen springer omkring halvnakna på ovanvåningen så hör jag plötsligt hur Ellen & Erik diskuterar inne på toaletten. De pratar om "dattar" och när jag försiktigt kikar in så ser jag att Erik håller ett "föredrag" för Ellen om att alla människor minsann har "dattar" och att det inte är något konstigt med det. *ler*
Jo, man känner sig som en stolt mamma och tänker att man har fått världens vettigaste son... Då plötsligt avbryter Ellen honom och säger "-Ja, det heter dattar när de är små men sen byter de namn till bröst när de blir större - titta bara på mammas - hennes är fortfarande dattar!" Snacka om att sjunka genom jorden... :-(          Jag smyger bort från dörren och väljer sedan snabbt den mest vadderade bh:n att ha på mig denna dag! Undrar om någon märkte det :-) ?

Skittrist väder idag med ösregn varvat med ösregn! Tyvärr innebär inte det att hunden kan stanna inne utan han vill och måste naturligtvis ut på sin långrunda. Alltid trevligare med sällskap så idag var det bara hem och byta om och sedan iväg till skogen med hundkompisarna Mac & Miller.


                                                          gammal bild - vi har inte snö här - ännu...

Basti (vår hund) uppförde sig som en kalv på grönbete och man undrar om han har DAMP?!


                                                                                       fotograf - Tina Ottosson

Men nu sover i alla fall barnen och Martin/James har varit iväg och köpt lite "gotte" till mig som idag blev en påse Polly. Snart är det "Främmande fågel" på TV och Martin har redan bänkat sig i soffan och paxat en plats till mig.

Kramar Pilla


Kommentarer
Postat av: Tanja

Jag förstår inte vad du menar om att Basti har damp. Han är ju den där lugna hunden som jag från början trodde Douglas hade fått sina gener från. Men kan Douglas så varför ska inte Basti kunna.



Ha det bra

Kram Tanja

2008-09-30 @ 23:13:56
URL: http://www.kezodouglas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0