Nära till hysteri!

Inte ofta jag blir hysterisk men idag var det nära....väldigt nära!!!
Hade gjort mig i ordning för att köra hem till Malin och fika. Tog fram mina linser och började sätta in dem. Högra linsen gick på en gång och jag hann tänka att jag börjat få rutin på detta :-) ...... tills jag satte in den vänstra linsen.
Det gick för all del också på första försöket men det kändes direkt att det inte var bra. Som om någon petat in ett gigantiskt gruskorn i ögat på mig. Tårarna sprutade som en fontän från ögat och jag kunde knappt öppna det för att kunna ta ut linsen.

Höll på några minuter och jag kände att det blev mer och mer irriterat. Svårt att ta ut en lins när tårarna bara sprutar. Till slut upptäcker jag en del av linsen ....... jäklar också.....den har fått sönder! AAHHHHH!!!! Var är resten av linsen?!
Ser absolut ingenting och börjar få lite panik!
Röd i ögat ringer jag Tina i förhoppning om att hon ska vara hemma och kunna komma som räddaren i nöden och plocka ut eländet från ögat.....om den nu finns kvar där. Hon befinner sig på stranden och lugnar mig med att jag kan åka in till Synsam och be dem kolla om den är kvar. Eeehhh.....hur dum hade man då inte känt sig?!

"- Jo, hallå.... jag undrar om ni kan se om jag har en lins i ögat?"

Ööhhh.... no, no, no....never ever att jag åker in där och frågar det!
Nu är jag smått hysterisk och tänker att den där j_vla skitlinsen ska ut - och det NU!!!
Petar och pillar så jag är riktigt röd och irriterad i ögat. När jag blundar med det andra ögat så ser jag suddigt och tänker att linsen kanske ändå åkt ut eftersom jag inte kan se ordentligt med ögat. Ändå känns det som om den sitter kvar någonstans långt upp....halvvägs upp i hjärnan typ...! *suck*
Hinner skrämma upp mig i en mikrosekund om att den kanske vandrar upp i hjärnan..... men kommer sen ihåg mina biologilektioner om ögats uppbyggnad och påminns om att det inte är möjligt *pust*  

Tar på mig glasögonen (har då plockat ut den högra linsen) och kör snabbt hem till Malin. Ber henne kolla i mitt öga, och visst - där är den! Hon plockar lätt som en plätt ut den och det visar sig att det är större delen av linsen ....hur kunde jag missa den?! Vilken lättnad! Tack Malin! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0