Tips mot åksjuka?

Åksjuka.
Är det någon som har något bra tips mot det?
Redan när jag var liten så blev jag ofta åksjuk i bilen när vi skulle åka långa sträckor. Kunde absolut inte sitta och läsa eller titta ner. Var tvungen att glo rakt fram och ut genom framrutan hela tiden.

Nu på "äldre" dar   *hehe*   så har det väl egentligen blivit bättre men sämre när jag åker tåg. Blir fruktansvärt illamående och det tar ett bra tag efteråt innan världen har stabliserats igen. Marken gungar och allt snurrar runt.......
 
I år ska vi ju åka tåg och buss upp till Hemavan. Bussresan är jag inte ett dugg orolig över men tågresan får mig däremot att andas djupa andetag :-S

Finns det överhuvudtaget någonting man kan göra mot åksjuka?! Jovisst, åksjuketabletter men de funkar inget vidare på mig. Fler tips?

Kommentarer
Postat av: julia lundbäck

det finns ju åksjuke tabletter . men om man inte vill ta det så kan man ju alltid prova med att sitta så långt fram som möjligt så man ser vägen. men det kanske inte är så lätt när man åker tåg, haha

2009-03-25 @ 20:50:04
URL: http://julialundbeck.blogg.se/
Postat av: Lilla O

Det finns armband med ackupressurfunktion på hälsokosten som funkar för mig! Fula, men bra.

2009-03-25 @ 20:55:10
URL: http://lillao.blogg.se/
Postat av: pernilla

Imåndags på fråga doktorn tog de upp vad man kan göra åt åksjuka. Se programmet på SVT play.

2009-03-25 @ 22:31:02
Postat av: Frida

Calma tuggumi mot åksjuka funkar oxå bra...finns på apoteket. :)

2009-03-25 @ 22:31:56
Postat av: Tanja

Hejsan!

Jag har själv stora problem med åksjuka men mest när jag ska åka buss. När jag växte upp fick jag stå längst fram sidan om busschaffören för att se vägen. Pinsamt när alla ens kompisar satt och hade roligt längre bak. Jag provade tabletter men mådde mer illa av dom. Några bra tips har jag inte mer än ett smart ett när det gäller bil. Se till att vara den som kör bilen. Då måste du kolla vägen och kommer inte att känna dig frestad att läsa eller dylikt :-)

Kram

2009-03-25 @ 23:55:37
URL: http://www.kezodouglas.se
Postat av: Sofie

Vi har ett tuggummi köpt i Grekland, Travelgum, som verkar va bra, jag har testat mest för skojs skull och kunde läsa utan problem i bilen, kan jag inte annars. Alice klarade sig bra utan att kräka en enda gång. Vi har kvar om du vill testa dem.

Finns det inte åksjukeplåster också? Ska höra med min privatläkare (grannen) om hon har några fler tips!

2009-03-26 @ 08:15:12
Postat av: Lena

Kanske seaband? ( tror jag de heter ) ska vara bra mot åksjuka och graviditet ;-) De funkade på mig när jag väntade Lillen i allafall :-)Finns på apoteket.

Kram

2009-03-26 @ 22:45:20
URL: http://lejonkvinnan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0