Exotiskt fjäderfä i äppelträdet?

Min man har nog varit fågel i sitt förra liv...... eller i alla fall fågelskådare. Han har ett stort intresse för fåglar (alltså inte rejäla doningar som rovfåglar då utan mer för småpjodd som typ trädgårdsfåglar....).
Idag när jag julade av granen upptäckte jag att vårt fina äppelträd nu invaderats av en massa fåglar som naturligtvis ville åt äpplena som så fint hängde kvar på grenarna och lyste rött. Det är helt OK för mig att de käkar upp dem med tanke på att jag i fjol bestämde mig för att aldrig mer köpa mat till fåglarna då de ändå valde grannens trädgård och matservering före vår (som vi inrett med splirrans nya grejer).

Åter till saken.....

Upptäcker Koltrastar och några andra bevingade varelser som jag inte känner igen. Ropar på Martin och han går in för detta med en fruktansvärd målmedvetenhet. Han har helt enkelt bestämt sig för att ta reda på vad det är för någon gäst vi fått i vårt träd.
Ellen dras med i hela snurren och helt plötsligt står jag där själv och jular av granen. Ellen googlar på nätet och vill ta reda på vad det är för någon fågel och Martin far runt här och ska rota fram våra gamla fågelböcker. Hallå! Ge er!!! *suck* Det är ju liksom inte något exotiskt fjäderfä precis!

Det visade sig vara en Rödvingetrast. Wow...eller hur? ;-)


(lånad bild)


(egen bild)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0