Chinatown, Little Italy, Soho och Greenwich Village

Vi kom iväg ungefär vid 10-tiden idag och tog då tunnelbanan över till Ground Zero. Därifrån var det inte särskilt långt att promenera innan vi nådde vårt första mål för dagen - Chinatown.

Det var verkligen som att gå över en gata och sedan komma in i ett nytt land. Alla skyskrapor försvann precis som alla kostym-nissar från Wall Street. Istället kom vi till Kina och gatorna kantades med små stånd. Martin tyckte det påminde om Kiviks marknad då alla stånd sålde samma saker.
Ögonen lystes upp på Ellen som verkligen älskar att gå omkring och kolla på sådana här saker :-)





Barnen började bli lite hungriga och var sugna på något så exotiskt som Mc Donalds *hrrmmm*. Vi förberedde dem på att det nog inte fanns just här...... men se det fanns det!



Sedan fortsatte vi vidare och kom till Little Italy. Det var fortfarande svårt att fatta att vi faktiskt befann oss i New York. Allt var så gemytligt - folk strosade mitt i gatan och bilarna fick vänta.












Restaurangerna trängdes med varandra och hade dukat upp sina uteserveringar långt ut i gatan.
Det var svårt att välja vilken restaurang man skulle satsa på. Tillslut fick det nästan bli att man blundade och pekade på en......






Ravioli med hemgjord ost och tomatsås. Ser kanske inte så frestande
ut men jag kan lova att det smälte i munnen!

Efter Little Italy fortsatte vi in i Soho. Verkligen ett mysigt område! :-)  Gatorna var fyllda av butiker och jag försökte smita in i en del. Det kryllade inte av kunder precis och min klädsel var kanske inte den mest passande att gå in i fina butiker i...... vad sägs om linne, shorts och sandaler? *hehe*

Butikspersonalen var dock väldigt serviceminded och presenterade sig med namn och berättade om kläderna de sålde. Om man undrade något skulle man bara sägas deras namn så fanns de där till ens förfogande. Lovely!!! :-)

Barnen började bli trötta i fötterna (inte konstigt eftersom det blir låååånga sträckor man promenerar) och vi bestämde oss för att gå till Washington Square Garden i Greenwich Village för att slappa lite där innan vi åkte hem till hotellet.
Parken hade en stor fontän och folk vadade omkring i vattnet och svalkade sig. En del barn badade och rullade runt ordentligt i vattnet.
Det såg verkligen frestande ut...... och vi är ju som sagt turister ..... så av med skorna och upp med brallorna ;-)











Sen fick det bli lite picknick i skuggan. :-)



På väg tillbaka till tunnelbanan gick vi förbi en djuraffär.
"- Vad tar du för valpen där i fönstret?"




Kommentarer
Postat av: Helena Johansson

Stackars små valpar.... fattar inte att man får sälja hundar på det viset...

2010-06-19 @ 10:41:08
URL: http://www.jaquilines.se
Postat av: Pilla

Håller med dig Helena! Man ville bara ta med sig allihop hem.

2010-06-19 @ 12:39:37
URL: http://pillao.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0