Eftermiddagen

På eftermiddagen besökte vi "the top of the Rock" - Rockefeller Center. Vi valde mellan Empire och Rockefeller men efter att flera rekommenderat oss Rockefeller istället så fick det bli det. Dels var det avsevärt mycket billigare (och då kostade det ändå en liten slant) och sen fick man vara där hur länge man ville (tydligen är det tidsbegränsat när man besöker Empire).

Vi fick en fantastisk utsikt och Martin stod där med sin karta som man fick när man köpte biljetter och försökte hitta alla byggnader.






Empire State Building


Tornet på Chrysler Building (som för övrigt var högsta byggnaden i
40 dagar innan Empire var klar)





Central Park





När vi var klara med att njuta av utsikten fortsatte vi mot Times Square. Nu snackar vi "crowded"!!!! Hur mycket folk som helst!!! Det roliga är att det finns alla typer av människor - helt plöstligt dök Elvis Presley upp i full mundering :-)  Fick tyvärr inget kort på honom....






Folk köar för att fynda billiga Broadway-biljetter. Här kan man få dem
för halva priset (om det finns några kvar).






Hur många har inte firat nyår just här? :-)
Tydligen så öppnar de vid 18-tiden på kvällen och folk köar för att få
komma in och få en plats här för att kunna fira det nya året. Om man
lämnar Times Square (för att t.ex. gå på toa) så har man inte sin plats kvar.


Erik var ganska trött nu (och Martin också tror jag) så de åkte hem och jag, Ellen och Sara avslutade dagen med lite shopping. Vi hann dock bara med två affärer idag men vi kommer definitivt att återvända till detta område igen eftersom det var affärer som tilltalade oss :-)
Jag hann med att köpa en klänning (men jag hade lika gärna kunnat komma hem med 5 klänningar i påsen!) och Ellen hittade en tröja och en klänning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0