What a day!!!!!

Vilken dag!!!!!

Det blev en lång dag igår kan jag lova!
Eftersom vi skulle köra bil till Hässleholm för att ta tåget därifrån till Kastrup så hade vi bestämt att köra ganska tidigt (ca 07.00). Arne och Britt skulle ta hand om vår bil och lämna in den till bilverkstaden för reparation efter min rådjursolycka för ett tag sedan.

Innan vi körde skulle jag ha hunnit lämna Basti hos pappa & Ingrid. Lyckades väcka dem (stackarna) :-(

Vi kom i väg i tid och tågresan var lugn. Väl på Kastrup så blev det den obligatoriska Burger King burgaren innan vi gick genom säkerhetskontrollen. Vi var där i god tid eftersom alla som ska flyga till USA rekommenderas att vara på flygplatsen ca 3h i förväg. Ca 1h före vi skulle gå ombord på planet fick vi veta att de upptäckt en buckla vid en av motorerna. Det innebar att vi var tvungna att avvakta besked om vi kunde åka med det planet eller om vi skulle ta ett annat. Väntan blev lång....... Med 45 minuters intervaller kom de och informerade (om de nu hade någon information). Det hela bara förlängdes hela tiden men efter ca 4 h kom vi äntligen ombord. Kunde inte maila Sara om vår försening så Lotta fick rycka in och skriva till henne - TACK!
Flygresan gick jättebra och jag är så tacksam över att vi har så snälla och lugna barn. Kanske börjar de bli resvana nu *hehe* ;-)  ?
När vi kom fram var det lång procedur för att få komma genom passkontrollen. Man skulle fotograferas och man skulle lämna fingeravtryck. Sen fick vi såklart svara på frågor varför vi var här osv.
Helt plötsligt började killen fråga Martin om han var arkitekt eller designer...... öööhhh?! Jag fattade inte riktigt vart han ville komma med detta men efter ett tag förklarade han helt enkelt att han tyckte att Martins handstil såg ut som en designers. Eehhh?!

Sen var det dags att hämta vårt bagage. Frågan var bara var det var? Vi var ganska många (ca 30 st) som stod där och undrade var våra väskor hade tagit vägen. Det visade sig att ingen visste var de var - inte ens personalen. Någonstans hade bagaget försvunnit och man visste inte om de var kvar i Köpenhamn eller om de kommit med på ett annat plan till nåon annan destination. Snacka om Sällskapsresan-känsla *suck*.
Vi fick snällt följa med och ställa oss i en lång kö för lämna uppgifter och förklara hur våra väskor såg ut. De hade en affisch som visade olika typer av väskor och där skulle vi försöka peka ut vilken kategori våra var inom.

Sara kom och mötte oss där och höll oss sällskap. Vi väntade i 3h innan det blev vår tur - man var ganska mör vid detta laget.
Tillslut fick vi lämna vår hotelladress men de kunde inte garantera att vi skulle ha våra väskor under morgondagen (alltså idag). Då kändes det lite uppgivet faktiskt - särskilt när vi började tänka efter vad vi egentligen hade med oss i handbagaget.
Vanligtvis har jag alltid haft ett nätt litet ombyte i handbagaget men den här gången hade vi absolut ingenting mer än det som var allra mest värdefullt - typ kamera, dator och pengar.

Sara var som en räddande ängel och fixade lite kläder, tandborstar, tandkräm, schampoo m.m till oss. Dessutom hade hon handlat lite dricka och tilltugg. Att vi sedan dessutom fick skjuts av henne till hotellet kändes fantastiskt. Att vi skulle ha behövt ta taxi eller tunnelbana från flygplatsen vid det laget hade varit ganska tungt. För oss var klockan vid 04-tiden på natten. Ellen och Erik var superduktiga. Inget klagande eller gnällande utan bara glada miner - de är underbara! :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0