Erik - vattenkoppor?

När jag kom hem hade Ellen tjejkväll här hemma med Antonia och Emelie. De tittade på Körslaget och käkade godis.

Jag passade på att gosa med Erik och han fick berätta om sin dag. De har spelat Gärdscupen och idag var det på hemmaplan. Han var mycket nöjd med dagen och jag fick också veta att alla 100 godispåsar som jag och Jossan stått och gjort tog slut och gick åt som smör i solsken. Det måste väl vara ett gott tecken på att vi lyckats välja rätt sorts godis att lägga i påsarna? :-)

När Erik satt i mitt knä tyckte jag att han kändes varm. Man behöver inte ta febern för man är ganska säker nuförtiden när de har feber eller ej. Gradantalet är ju mindre viktigt i detta läget.
När jag skulle säga God natt till honom upptäckte jag det som jag misstänkte redan när jag kände på hans panna - små vätskefyllda blåsor. Snurrade runt honom och upptäckte sammanlagt ca 8-9 st på bålen. Jag är ganska säker på att han har fått vattenkoppor. Man kan ju inte vara 100% säker men jag skulle bli mycket förvånad om han inte har fått fler tills imorgon.
Antagligen har han fått dem av Ellen när hon hade Bältros. Då stämmer ju det faktum att hon kunde smitta andra som inte haft vattenkoppor tidigare så att de fick det. Med tanke på att de är uppe i ansiktet på varandra varje dag så är det ju ingen överraskning att Erik nu fått det.

Att Bältros kunde smitta till vattenkoppor på de som inte haft det tidigare har det ju tvistats om. Vissa påstod att så var fallet medan vissa påstod motsatsen. Med facit i hand så är jag ganska säker på vilken teori jag tror. Samtidigt så kan man ju aldrig veta. Rent krasst så kan han ju ha blivit smittad var som helst och av någon helt annan. Det får vi ju aldrig veta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0