Jag har dödat!

Vissa dagar vill man bara börja om och få en bättre start på. Den här morgonen var en sådan.....

Det var ju dags för mig och Basti att försöka hitta till Landskrona och klockan var ställd på 05.30. Allt flöt på bra och vi var ganska exakta när det gällde tidplaneringen.
Vägen dit gick ganska bra... tills vi kom till Hörby.

På en bråkdels sekund så hinner jag se huvudet på ett rådjur som står precis på andra sidan av mitträcket. Där kommer jag och håller lite över 100 och tycker det är såååå skönt eftersom trafiken inte hunnit komma igång ännu.
Sen kommer jag inte ihåg så mycket mer än att jag ställer mig på bromsen (tur att jag inte hade någon bakom mig!) men rådjuret hoppar över och jag träffar det rakt i sidan. Det stackars djuret släpas med en bit och sedan hamnar det vid sidan om bilen. Kvar står jag (som nu lyckats stanna) och kan inte flytta bilen! Panik!!! Vi är precis bakom en krök .... det är enfiligt..... och jag är rädd att någon ska köra på oss där bak - och där sitter ju Basti! Varningsblinkersen på och jag trycker gaspedalen i botten men bilen rör sig inte ur fläcken. Jävla skit!!! Heloa tiden tittar jag bakåt och är beredd på att det ska komma en lastbil dundrande.

Stannar motorn och startar om bilen. Äntligen blir den körbar och jag kan köra in till kanten. Nu kan jag fokusera på det stackars rådjuret som ligger där och sprattlar. Får ångest över att det ligger där och lider och funderar på hur jag ska kunna slå ihjäl det. Hittar inget lämpligt i hela bilen. Det är inte så att vi har bilen full med hammare. Det hårdaste jag kunde hitta var vår kartbok eller möjligtvis barnens bilstolar. Men inte fasiken kan man slå ihjäl ett rådjur med det?! Jag vet inte vad jag ska göra så jag ringer Martin. Inte det mest intelligenta jag gjort men jag var verkligen nollställd. Mycket riktigt svarar Martin:

"- Varför ringer du mig? Du måste ju ringa polisen."

Försöker få tag på polisen men lyckas inte och jag känner att jag inte har tålamod med detta så jag ringer upp Martin och säger åt honom att HAN ska ringa polisen. Under tiden som jag väntar på att Martin ska höra av sig igen så dör rådjuret.
Martin ville att jag skulle gå ut och titta vilka skador det blivit på bilen samt djuret.
Hallå?! Jag vill inte gå ut och hitta ett rådjursben fastkilat i grillen - no way! Samtidgt vet jag att jag måste så jag går ut och försöker undvika att bli påkörd av alla fartidioter som bara susar förbi mig. Skadorna på bilen är inte såååå farliga men det stackars rådjuret andas inte längre. Att titta in i dessa stora mörka rådjursögon var hemskt!

Till slut får jag klartecken att köra och Martin undrar om jag tänker vända och köra hem igen. Även om jag var lite skakig så valde jag att fortsätta.


Kommentarer
Postat av: Helena Johansson

USCH!!!!! Vilken start på dagen!!! Tur att NI inte blev skadade iallafall... Jag har också dödat...3 gånger...och jag hoppas att det aldrig händer igen..

Fortsättningen på dagen då? Gick den bättre?

2010-05-13 @ 20:48:22
URL: http://www.jaquilines.se
Postat av: Tanja

Jag visste ju redan detta pga vår sms kontakt men jag kan inte låta bli att kommentera igen.

Jag kan berätta för dig att jag har inte heller en massa hammare och dylikt i min bil. Ett par gummistövlar gör ju inte saken bättre om man nu ska slå ihjäl ett djur om jag nu hade lyckats göra det. Som tur är så har jag aldrig blivit drabbad. Jag har som högst dödat en igelkott och det är helt otroligt eftersom jag är jäkligt duktig med högerfoten på pedalen.

Skönt iallafall att ni inte skadade er.

Kram på er.

2010-05-13 @ 21:14:49
URL: http://www.kezodouglas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0