Vattenkoppor eller vattkoppor?

Heter det vattenkoppor eller vattkoppor? Jag tror att jag alltid sagt vattenkoppor men skulle inte bli förvånad om jag har haft fel hela livet. Skit samma - jag kommer att fortsätta att kalla det för vattenkoppor.

Eriks koppor är fortfarande inte så många i antal och kliar gör de inte heller. (Undrar om jag kommer att få käka upp dessa ord om ett par dagar?)
Han är pigg, har ingen feber och tycker bara detta är en löjlig sjukdom som gör att han inte får gå till skolan. Idag ringde som tur var Herman och frågade om Erik ville leka. Så klart att han ville. Herman har ju redan haft sina vattenkoppor och det kan man ju bara få en gång så på så sätt kändes det ganska säkert att låta honom komma hit. Fast sen finns det ju de som gärna kommit ändå eftersom de vill att ens barn ska få kopporna nu när de är små. Sen har man ju haft det så att säga och ju yngre man är desto lindrigare säger de ju att det är. Det är tydligen värre ju äldre man är.
Martin var tonåring när han fick det och tyckte att han upplevde helvetet på jorden *ler*.

Vi har i alla fall försökt få Erik smittad flera gånger men misslyckats. Så detta är lite som ett "ÄNTLIGEN-ögonblick" för oss :-)

Jag var ju ganska säker på min teori om att Ellen smittat honom efter sin dos av Bältros. Fast idag pratade vi med en av Eriks fröknar och då berättade hon att det gått/gick vattenkoppor på skolan och då innebär det ju att han lika gärna har kunnat bli smittad därifrån. Så nu är vi tillbaka på ruta 1 igen när det gäller Bältros-vattenkoppor-teorin.


Kommentarer
Postat av: Tanja

Du är inte ensam med att alltid kallat det vattenkoppor, men vad vet jag :-)

2010-05-03 @ 20:51:50
URL: http://www.kezodouglas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0