Inte så smart

OK, jag erkänner..... kanske inte det allra smartaste och mest genomtänkta att starta en djup diskussion med Erik precis när han lagt sig om livets mening och vad som händer efter döden. Med facit i hand så var det inte alls så intelligent gjort.
Hur vi kom in på detta har jag inte en aning om. Med Erik kan man hamna precis var som helst när det gäller samtalsämnen. Helt plötsligt kan det bara poppa upp något som han vill fråga om. Man kan aldrig vara förberedd.

Erik som brukar somna på en bråkdels sekund kunde nu inte somna utan låg och kallade på mig stup i kvarten. Han hade tusen frågor och vem kan egentligen svara på vad som händer efter man dött??? Nöjer sig en 8-åring med det? Svar: NIX!!! Jag märkte på Erik att han blev mer och mer orolig och frustrerad över att inte få något klart svar.
Nu var det ju så dags att "släta över" det. Det var ju bara till att avsluta det man påbörjat. Vi pratade om hur Erik trodde att det var och att ingenting kunde vara fel eftersom man faktiskt inte vet. Vi var överens om att vi trodde att själen for vidare. Om själen sen finns och kan vaka över oss på något sätt eller om man föds pånytt ..... tja, det kom vi inte fram till.

Erik ville inte tänka på döden och vilken 8-åring vill göra det egentligen?
I slutet av vårt djupa samtal så fokuserade vi i alla fall på att bara tänka på nuet och allt som händer just nu..... pingis, fotboll, skola, kompisar, roliga mammor ;)
Det hela slutade med en brottningsmatch i sängen med mycket kittlande och stort pusskalas ♥. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0