Spela gitarr

Som jag nämnt tidigare så hade Erik och hans klass haft besök av kommunala musikskolan som hade presenterat olika instrument för dem.
Som vanligt när det presenteras något nytt för Erik så bli han ju eld och lågor och hade helst redan velat börja på den aktiviteten igår.... Sån är han ;-) *hahaha*

Trodde kanske dock inte att han skulle fångas i denna instrumentvåg som svepte fram i torsdags. Man vill ju så klart att de ska få testa på så mycket som möjligt men återigen - inom rimliga gränser. Han är en impulsiv person som ena dagen vill ha en brevduva som husdjur och andra dagen vill spela elgitarr. Imorgon vill han säkert något annat *suck*

För att stilla hans begär så föreslog jag att han kunde testa min gitarr. Det gjorde han i morse..... i ungefär 30 sekunder..... sen ville han ringa en kompis och fråga lek *hahahaha*. Så mycket ville han spela gitarr ;-)

Själv började jag med blockflöjt i 3:an och sedan fick man välja ett annat instrument i 4:an men villkoren var på den tiden att alla skulle spela ett år blockflöjt först (fråga mig inte varför).
Jag kommer ihåg att jag ville spela tvärflöjt men blev nog lite styrd att välja gitarr. Ett val som jag idag absolut inte ångrar.
När gitarren ändå dammades av imorse och någorlunda stämdes så att det lät OK så kunde jag så klart inte låta bli att spela lite. Gud vad ringrostig man har blivit!!! Spelade ju aktivt klassisk gitarr i ca 10 år både själv, i en trio och i en gitarrorkester. Ett tag var det tre träningar i veckan. Fingrarana gick av sig själv och fingertopparna var härdade och man fick inga märken eller var öm efter att ha tryckt ner strängarna. Idag räckte det med 5 minuter och jag var både öm och hade minikramp i fingrarna. Fingrarna kändes stela och ville inte alls bli styrda och trycka ner strängarna på halsen där jag ville. Frustrerande!!!




Kommentarer
Postat av: Tanja

wow, är du så musikalisk? Vi spelade också blockflöjt 1 år allihopa men jag kan inte minnas att vi sen fick välja något annat. När vi blev äldre, högstadiet blev vi placerade vid olika instrument. Jag vet inte varför med jag fick ganska ofta spela triangeln :-)

2011-04-06 @ 03:28:15
URL: http://www.kezodouglas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0