Öhhh.... tror inte det grabben!

Har en son som ser ut som om alla världens bekymmer hänger på hans axlar. Han är besviken och låter inte någon undgå att se det.

Han kom hem från skolan idag och hade blivit omvänd.... hjärntvättad(?!).... och var fast besluten om att han skulle börja på karate. Öööhhhh.... tror inte det grabben! Två fritidsaktiviterer har vi satt som gräns för var och en och just nu lever han lyx då han under ett par veckors tid får lova att utöva tre aktiviteter tills han tagit ett definitivt besked om han ska välja bort pingisen eller handbollen. Fotbollen är solklar och den tullar han inte på.

Det har lutat åt att han skulle sluta med handbollen eftersom han tyckte att pingisen var roligare. Det är helt OK vad han än väljer men när han väl har valt så blir det det terminen ut. Man kan inte hålla på att "hatta" fram och tillbaka.

Idag var han dock väldigt bestämd när han sa att han inte ville fortsätta med pingisen heller.
När Erik skulle argumentera med mig så sa han att ALLA skulle börja på karate. ALLA.... det visade sig vara Herman, Valter, Eric B, Ida, Hanna, och någon kille till.
Försökte förklara för honom att det inte spelade någon roll - att jag inte skulle ändra mig för det. Det är skillnad mellan att VILJA och att FÅ LOV. Jag sa att det nog var många som skulle vilja börja men jag var inte säker på att så många fick göra det.

Erik sa ingenting utan kunde respektera beslutet. Att han sen blir besviken är helt OK.
Om några år nöjer han sig kanske inte med en besviken blick utan då får man kanske sig en radänga tillbaka ;-)

Kommentarer
Postat av: Tanja

Var man verkligen så när man var liten. Jag minns själv att jag höll på med olika sporter samtidigt, fotboll, basket, innebandy och badminton. Dansen slutade jag med i den vevan. Ett tips bara, akta dig för hämnd :-) Barn är påhittiga för att försöka få igenom sina viljor minns jag. Göm bilnycklarna, plånboken och sist men inte minst kolla toalettstolen innan du sätter dig. Eller så behöver du inte oroa dig, du har kanske väluppfostrade barn :-)

Kram

2011-01-27 @ 16:16:16
URL: http://www.kezodouglas.se
Postat av: Pilla

.... eller tejp på kranen i köket så att vattnet sprutar åt alla håll....

Det är ett av Eriks favvo-bus :)



själv överväger jag att dra några lager plastfolie i dörröppningen på hans rum så att det blir tvärstopp mitt i natten när han är på väg in till vårt sovrum moahahaha ;)

2011-01-27 @ 16:59:26
Postat av: Tanja

Now we talking :-)

2011-01-27 @ 17:29:49
URL: http://www.kezodouglas.se
Postat av: Pappa o Ingrid

Jag tycker att aktiviteter där man mer eller mindre "slåss" inte är sport. Karate är väl inte det värsta, men ingår i slåssaktiviterna. De som utövar det skyller på att det är självförsvar, men det köper jag inte.

Pappa

2011-01-28 @ 16:46:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0