Basti hundbiten

Dagens eftermiddagsrunda med Basti slutade med sårtvätt och besök av Tina.
Visserligen kul att träffa Tina men inte pga att Basti blivit hundbiten :-(

Martin tog eftermiddagsturen och kom hem ganska så uppstirrad. En hund som bor på gatan och som ofta brukar stå och skälla och visa aggressiva tendenser hade idag lyckats rymma från den inhägnade trädgården och rusade ut från häcken när Martin och Basti passerade. Varken Martin eller Basti hade sett den och båda blev nog ganska paffa.
Den andra hunden gick till attack direkt och i sådana stunder går allt så otroligt fort. Basti var ju kopplad och Martin försökte så gott han kunde att sära dem åt. Nu efteråt var det ju rena turen att han inte blev biten eller skadad. Däremot föll han när hundarna for i hop.

Att ensam sära på två stora hundar som slåss är inte enkelt. Ofta (som i detta fallet) är de så fyllda av adrenalin att de varken hör, ser eller känner andra intryck utan är fullt fokuserade på den andra hunden.
Till slut fick han stopp på det och kunde börja gå därifrån samtidigt som ägaren till den andra hunden kom utrusande från huset.

Martin sa att han skulle återkomma när han varit hemma och hunnit kolla igenom Basti och hur han mådde.
Först såg vi bara att han var väldigt "låg" och halt. Han har så fruktansvärt mycket päls och det är ganska svårt att kolla igenom honom för att kunna upptäcka ev. sår.
Till slut hittade vi bitmärken .... och sen ett till... och ett till... och ett till. Något var lite djupare och något lite större.
Nu avvaktar vi tills imorgon och ser hur han verkar må då. Jag hoppas att han inte haltar då som han gjort mer och mer nu ikväll.

Däremot vill han ju bara slicka på sina sår.Kommentarer
Postat av: Agnetha

Oj vad trist ett tips till er uppsök veterinär även om det inte ser så farligt ut.Vet av erfarenhet kan bli värre. Hoppas det går bra.

2011-09-07 @ 23:56:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0